7 november, 2016

Kom igång med Gardenize!

collage-1

VÄLKOMMEN!
Kul att du har hittat och laddat ner Gardenize. Här är en liten hjälp på vägen för att komma igång med skapandet av din egen TRÄDGÅRD I MOBILEN!

Första gången du öppnar Gardenize får du en introduktion på ett antal bilder. Bläddra igenom dessa för att få en känsla av vad du kan använda Gardenize till.
När du är klar kommer du till denna skärm:

Den ser ju lite tråkig ut, så se till att snabbt komma vidare genom att lägga till din första egna växt. Det gör du genom att klicka på plus-tecknet nere i vänstra hörnet och sen välja ”Ny växt”
  och då kommer du hit: 

Klicka då på den lilla kamerasymbolen, och ta en bild med kameran eller välj en bild du redan har. Här har jag lagt in en bild på Kärleksört, så det skriver jag som Växtnamn.

Nu behöver jag inte göra mer, men jag kan lägga in mer information om jag klickar på Fler detaljer. Eftersom jag känner mig nöjd klickar jag på bocken i övre högra hörnet, och min första växt är sparad i Gardenize!
Tada!

   

 

Nu är det dag att lägga in en VÄXTPLATS.

Klicka på plustecknet i hörnet igen, och välj NY Växtplats, då kommer du hit:

  

Här gör du på samma sätt  som när du la till en växt – välj en bild och skriv in vad du kallar växtplatsen. Här är min ”Rabatten vid vägen”

Klicka på bocken i övre högra hörnet för att spara.

– Tada!

 

Så där ja! Nu börjar det se lite roligare ut!

 

Nu kan du gå tillbaka till Kärleksörten och skriva in att den finns på Växtplatsen ”Rabatten vid vägen”

och då kommer det se ut så här när du tittar in på växtplatsen:

 

Fortsätt sen att efterhand lägga in fler bilder på såväl växter som växtplatser som du har i din trädgård. Du kan lägga in alltifrån rosor och pelargonier till gurkor och potatis som du odlar för att äta. Dina växtplatser kan vara såväl rabatter som växthus eller pallkragar.  Fyll på med fler bilder och fler detaljer under hela säsongen.

Lägg till händelser i dagboken

När du väl byggt upp ett register med dina växter och platser kan du börja notera dina händelser. Det gör du i MIN DAGBOK.

Väl inne i dagboken klickar du på plustecknet och sen lägger du in en bild (om du vill) noterar aktivitetstyp och anger vilken/vilka växter och platser som det rörde sig om.

         

Lycka till!
Har du frågor eller synpunkter? Tveka inte att höra av dig till oss på: info@gardenize.se
Happy Gardening!

/Jenny

Jenny R 216-02-05