Humlornas favorit – Lammöron!

Det finns många listor på växter som sägs locka humlor, bin och fjärilar, men det är en växt som ofta saknas på dessa listor – LAMMÖRONEN!

Lammöron är en lättodlad, torktålig och flerårig växt som har ljuvligt lena blad som man bara vill gosa med och som med sin silvergröna färg är en klockren kontrast mot den purpurröda alunroten och de limegröna smultronen. Vi har ingen annan plats i vår trädgård som lockar så mycket humlor som just lammöronen.

Lammöronen sprider sig lätt både med utlöpare och frön, för vi hittar dem lite varstans i närområdet, framför allt i gruset vid brevlådan och i skarven mellan asfalt och stenmur. Ibland låter jag den stå kvar där den verkar trivas men ibland tar jag ett helt litet bestånd och flyttar till en ny plats som behöver fyllas. Det verkar gå bra det med.

/Jenny